Klauzálos sikerek a Reformáció alkalmából rendezett futóversenyen

Iskolánk tanulói a Kiss Bálint Református Általános Iskola által szervezett futóversenyen vettek részt. A táv idén is 1517 méter volt a Reformáció évszámára emlékezve. 1517. október 31-én Luther Márton ágostonrendi szerzetes kiszögezte a wittenbergi vártemplom kapujára 95 tételét. Ezzel a tettével indította el az egyház megreformálását. A reformáció egész Európában, és hazánkban is hamar elterjedt a  XVI. században.

Az idei emlékfutáson is nagyon sok tanuló vett részt a város iskoláiból valamint Szegvárról és Fábiánsebestyénről is. A futók a gyönyörű napfényes időben tehették meg a távot. Ebben a tanévben is eredményesen versenyeztek tanulóink.

Egyéniben 3 fő ért el I. helyezést: Molnár Renáta 8.a, Szaszkó Zorka 7.a, Urbán István 8.a. Felkészítő tanáruk Kuruczné Szabó Anikó. Csapatban: a 2003-ban született fiúk I. helyen, a 2002-es lányok a II. helyen végeztek. A III. helyet szerezte meg a 2003-as lány a 2004-es fiú és a 2004-es lány csapat. Az iskolák közötti versenyben a lányok összesítésben a III. helyezettek lettek. Felkészítő tanárok: Kuruczné Szabó Anikó, Molnárné Szalai Edit és Szöllősi Ferenc.

Gratulálunk a szép eredményekhez!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük